Eliane Fialho de Oliveira

Instituição:

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Centro:

Centro de Ciências da Saúde

Unidade:

Instituto de Nutrição

Departamento:

Departamento de Nutrição Básica Experimental/I Nutr

ORCID:

https://orcid.org/0000-0001-7272-0021


Formação:
  • INSTITUT NATIONAL DE LA RECHERCHE AGRONOMIQUE Clermont-Auvergne-Rhônes-Alpe

    | Pós-Doutorado | 2019 - 2021
  • Universidade Federal do Rio de Janeiro

    Bioquímica | Doutorado | 1997 - 2001
  • Universidade Federal do Rio de Janeiro

    Bioquímica | Mestrado | 1995 - 1997
  • Universidade Federal do Rio de Janeiro

    Bioquímica | Especialização | 1994 - 1995
  • Universidade Federal do Rio de Janeiro

    Nutrição | Graduação | 1990 - 1994
  • Universidade Federal do Rio de Janeiro

    | Livre Docência | 0 - Agora
Laboratórios:
Nuvens de Palavras:
Artigos:

(42.19% artigos com DOI)

Titulo DOI Ano
Jabuticaba ( Myrciaria jaboticaba ) peel and seed powder associated with bioprocessing improves functional and nutritional quality of whole¿wheat bread 10.1111/ijfs.16303 2023
Curcumin and melphalan cotreatment induces cell cycle arrest and apoptosis in MDA-MB-231 breast cancer cells 10.1038/s41598-023-40535-5 2023
Low body mass index is associated with reduced intratumoral CD4+ T-lymphocyte infiltration in laryngeal squamous cell carcinoma patients 10.1016/j.nutres.2022.02.005 2022
Profile of polyphenol intake by women with different classes of obesity: Consumption of these compounds does not reflect healthy eating 10.1016/j.nut.2020.111045 2021
Selective Cytotoxicity of Piperine Over Multidrug Resistance Leukemic Cells 10.3390/molecules26040934 2021
Effects of lycopene from guava ( Psidium guajava L.) derived products on breast cancer cells 10.1080/14786419.2021.1880402 2021
Addition of Honey to an Apple and Passion Fruit Mixed Beverage Improves Its Phenolic Compound Profile 10.3390/foods10071525 2021
Body Mass Index Alters the Predictive Value of the Neutrophil-to-Lymphocyte Ratio and Systemic Inflammation Response Index in Laryngeal Squamous Cell Carcinoma Patients 10.1080/01635581.2021.1952447 2021
Pro-Oxidant Effect of Resveratrol on Human Breast Cancer MCF-7 Cells is Associated with CK2 Inhibition 10.1080/01635581.2021.1977834 2021
Effect of high hydrostatic pressure and storage in fresh-cut cashew apple: Changes in phenolic profile and polyphenol oxidase activity 10.1111/jfpp.15857 2021
Green Tea (Camellia sinensis) Extract Induces p53-Mediated Cytotoxicity and Inhibits Migration of Breast Cancer Cells 10.3390/foods10123154 2021
Jaboticaba berry: a comprehensive review on its polyphenol composition, health effects, metabolism, and the development of food products 10.1016/j.foodres.2021.110518 2021
Resveratrol modifies lipid composition of two cancer cell lines 10.1155/2020/5393041 2020
Avaliação físico-química e capacidade antioxidante do extrato de buriti (Mauritia flexuosa L.) e atividade antitumoral em linhagem celular de câncer de mama MDA-MB-231 / Physico-chemical evaluation and antioxidant capacity of buriti extract and antitumor activity in breast cancer cell line MDA-MB-231 10.34117/bjdv6n4-064 2020
Berries and leukemia: a systematic review of experimental studies and the in vitro effect of ellagic acid on chronic myeloid leukemia cells 10.34119/bjhrv3n3-042 2020
Synergistic effect of curcumin, piperine and resveratrol in MCF-7 and MDAMB-231 breast cancer cells 2020
Concentração de polifenóis no abacaxi pérola, banana prata, mamão Papaya e melancia orgânicos e convencionais 2020
Anti-Leishmania amazonensis activity of the terpenoid fraction from Eugenia pruniformis leaves 10.1590/0001-3765202020201181 2020
Bioactive Compounds and Metabolites from Grapes and Red Wine in Breast Cancer Chemoprevention and Therapy 10.3390/molecules25153531 2020
Resveratrol, Curcumin and Piperine Alter Human Glyoxalase 1 in MCF-7 Breast Cancer Cells 10.3390/ijms21155244 2020
Increase in fatty acids and flotillins upon resveratrol treatment of human breast cancer cells 10.1038/s41598-019-50416-5 2019
Total Phenolic Content of Organic and Conventional Oranges and the Effects of their Juices on Biochemical Parameters of Wistar Rats 2018
Spiced risotto: cooking processing and simulated in vitro digestion on curcuminoids, capsaicin and piperine 10.1080/15428052.2018.1429973 2018
O Efeito das Frutas Vermelhas na Leucemia: Uma Revisão Sistemática 2018
Estudo da ação citotóxica e pró-oxidante do resveratrol e do seu efeito no perfil lipídico de células de câncer de mama 2017
Cancer Chemoprevention by Resveratrol: The p53 Tumor Suppressor Protein as a Promising Molecular Target 10.3390/molecules22061014 2017
Grape juice obtained using steam extraction and other small-scale extraction methods: phenolic content, antioxidant capacity and stability during storage 10.1111/ijfs.13144 2016
Phenolic compounds and antioxidant activity in red wine and integral grape juice 2016
Compostos fenólicos, antocianinas totais e capacidade antioxidante de morangos orgânicos e convencionais de geleias de morango 2016
Especiarias comerciais: análise de polifenóis, compostos bioativos e capacidade antioxidante 2016
Feijoada whole meal shows higher in vitro antioxidant activity than combination of individual ingredients 10.1016/j.lwt.2015.04.002 2015
Effect of different cooking methods on the polyphenol concentration and antioxidant capacity of selected vegetables 10.1080/15428052.2015.1058203 2015
Four Conventional Soybean [Glycine max (L.) Merrill] Seeds Exhibit Different Protein Profiles As Revealed by Proteomic Analysis 10.1021/jf404351g 2014
CONCENTRAÇÃO DE POLIFENÓIS E CAPACIDADE ANTIOXIDANTE DE HORTALIÇAS SUBMETIDAS A DIFERENTES MÉTODOS DE PREPARO 2013
Resveratrol Chemosensitizes Breast Cancer Cells to Melphalan by Cell Cycle Arrest 2012
Bioactive Compounds, Vitamin C and Antioxidant Capacities of Fresh and Industrialized Frozen Pulps of Guava (Psidium guajava L.) 10.2174/2210315511202030196 2012
From the market to the plate: Fate of bioactive compounds during the production of feijoada meal and the impact on antioxidant capacity 10.1016/j.foodres.2012.08.008 2012
Transiente transfection of wild-type p53 gene triggers resveratrol-induced apoptosis in cancer cells. 2012
Polyphenol oxidase activity, phenolic acid composition and browning in cashew apple (Anacardium occidentale, L.) after processing. 2011
Changes in bioactive compounds and antioxidant capacity of fresh-cut cashew apple. 2011
Polyphenol content and antioxidant capacity in organic and conventional plant foods. In press. 2010
Resveratrol: Composto bioativo presente em alimentos e seus efeitos em células tumorais de mama. 2010
The effect of freezing at -18C and -70C with and without ascorbic acid on the stability of antioxidant in extracts of apple and orange fruits. 2010
Effect of high hydrostatic pressure on phenolic compounds, ascorbic acid and antioxidant activity in cashew apple juice 2010
Aspectos funcionais das catequinas do chá verde no metabolismo celular e sua relação com a redução da gordura corporal 2009
Frutas, hortaliças e disponibilidade de polifenóis no Brasil 2009
The antioxidant capacity and polyphenol content of organic and conventional retail vegetables after domestic cooking. 2009
Polyphenol oxidase: Characteristics and Mechanisms of browning control 2008
Functionality of phosphorylated vicilin exposed by physical and chemical agents 2008
Ethanol Intake during Lactation Alters Milk Nutrient Composition, Growth and Mineral Status of pups. 2008
Nutrição no pós-genoma: fundamentos e aplicações de ferramentas ômicas. 2008
Effects of retinoids and juvenoids on moult and on phenoloxidase activity in the blood-sucking insect Rhodnius prolixus 2007
Estabilidade química, físico-química e microbiológica de suco de laranja cv. pera submetidos a diferentes condições de estocagem 2007
Induction of a germination acid phosphatase activity in maize (Zea mays) seeds 2006
Tick vitellin is dephosphorylated by a protein tyrosine phosphatase during egg development: Effect of dephosphorylation on VT proteolysis 2006
Reflexões do I Fórum de Coordenadores de Programas de Pós graduação em Nutrição no Brasil 2006
Panorama atual dos programas de pós-graduação em Nutrição no Brasil 2006
Cathepsin D -mediated yolk protein degradation is blocked by acid phosphatase inhibitors 2005
Sucos de laranja industrializados e preparados sólidos para refrescos: estabilidade química e físico-química 2005
Oocyte fertilization triggers acid phosphatase activity during Rhodnius prolixus embryogenesis 2002
Cyclic nucleotide independent phosphorylation of Vitellin by casein kinase II purified from Rhodnius prolixus oocytes. 2002
Protein phosphorylation during embryogenesis of Rhodnius prolixus. casein kinase II activity. 1999
Isolation of an aspartic proteinase precursor from the egg of a hard tick Boophilus microplus 1998
Isolation of a calcium binding phosphoprotein from the oocytes and hemolymph of the blood-sucking insect Rhodnius prolixus 1996
Eventos:

(0.00% eventos com DOI)

Titulo DOI Ano
PRE-CLINICAL STUDY OF OXYRESVERATROL IN MURINE BREAST CANCER MODEL 2023
EVALUATION OF CYTOTOXICITY OF ISORHAPONTIGENIN, DESOXYRHAPONTIGENIN AND CHEMOTERAPIC DRUGS IN AGGRESSIVE AND NON-AGGRESSIVE BREAST CANCER CELLS 2023
EFFECT OF BONNETIA STRICTA (NESS) NESS & MART EXTRACT AGAINST BREAST CANCER CELL LINES 2023
CYTOTOXIC EFFECT OF PIPERINE ON BREAST CARCINOMA CELLS UNDER NORMOXIC AND HYPOXIC CONDITIONS 2023
OXYRESVERATROL INDUZ APOPTOSE EM CÉLULAS DE CÂNCER DE MAMA 2022
EFEITO DAS FOLHAS DE ORA-PRO-NOBIS (PERESKIA ACULEATA MILL.) EM CÉLULAS DE CANCER DE MAMA MDA-MB-231 2021
EXTRATO BRUTO DOS FRUTOS DA BONNETIA SP. ALTERA O CICLO CELULAR DE CÉLULAS DE CÂNCER DE MAMA 2021
Embriões de soja amarela germinada (Glycine max [L.] Merrill) inibem a forma promastigota de Leishmania amazonensis 2021
EXTRATO BRUTO DOS FRUTOS DA BONNETIA SP. ALTERA O CICLO CELULAR DE CÉLULAS DE C NCER DE MAMA 2021
OXYRESVERATROL INDUZ APOPTOSE EM CÉLULAS DE CÂNCER DE MAMA AGRESSIVO VIA CASPASE-3 2021
Efeito sinérgico entre oxyresveratrol e doxorrubicina no modelo in vitro do câncer de mama humano 2019
Effect of coffee diterpenes and its association with doxorubicin against breast cancer cell MDA-MB-231 2019
Anti-breast cancer activity of leaves of Cupania emarginata, sapindaceae 2019
In vitro anti-breast cancer effect of unconventional food plant species 2019
The antitumor potential of green tea (Camellia sinensis) in breast cancer cells mediated by p53 tumor supressor protein 2019
Índice de massa corporal altera a predição da sobrevida global estimada pela razão linfócito-monócito (RLM) em pacientes com câncer espinocelular de laringe 2019
INVESTIGAÇÃO DO PERFIL DE COMPOSTOS FENÓLICOS DE CÁPSULASCONTENDO RESÍDUO DE JABUTICABA ARMAZENADAS POR 28 DIAS 2019
ASSOCIAÇÃO ENTRE ÍNDICE DE MASSA CORPORAL E MARCADORES IMUNOINFLAMATÓRIOS NA PREDIÇÃO DE SOBREVIDA EM PACIENTES COM CARCINOMA ESPINOCELULAR DE LARINGE 2019
Capacidade antioxidante e polifenóis em méis comerciais e méis de abelhas sem ferrão 2018
Ação anticâncer da curcumina e sua associação com o quimioterápico melfalan em linhagem tumoral de mama 2018
O efeito das frutas vermelhas na leucemia: uma revisão sistemática 2018
Avaliação in vitro da atividade antimicrobiana de cultivares de soja amarela (Glicyne max (L.) merril) 2018
Green tea extract (Camellia sinensis) and their potential role against breast cancer cells 2018
Oxyresveratrol: efeito em células de câncer de mama MDA-MB231 e sua associação com os quimioterápicos Doxorrubicina e Melfalan 2018
.. Piper abutiloides: Atividade anticâncer de mama do extrato e frações isoladas das folhas 2018
Anticancer effect of oxyresveratrol and its association with chemotherapy drugs in MDA-MB-231 human breast cancer cells 2017
Avaliação do conteúdo de compostos fenólicos, capacidade antioxidante, fibras e antinutriente de abóbora (Curcubita moschata) cozida com e sem casca 2017
Oxyresveratrol: Efeito em células de câncer de mama MDA-MB-231 e sua associação com os quimioterápicos doxorrubicina e melphalan 2017
Atividade anticâncer de mama do extrato e frações isoladas da folha da Piper abutiloides 2017
Anticancer effect of oxyresveratrol and its associations with doxorubicin and melphalan in human breast cancer cells 2017
Effect of in vitro digestion on phenolic compounds of a mixed beverage of passion fruit, apple and honey 2017
Chrisin and piperine synergistic effect in ABCB1 regulation on MDR leukemia cells 2017
Sinergia de Piperina e Crisina na Regulação de Expressão de ABCB1 e ABCC1 em células de Leucemia com Fenótipo MDR 2017
Ação Seletiva da Piperina sobre Linhagens Celulares de Leucemia Resistentes a Quimioterápicos: Possível Relação com Apoptose e Autofagia 2017
Crisina potencializa ação citotóxica da piperina em células de leucemia com fenótipo MDR 2017
Synergistic effect of piperine and chrysin on MDR leukemia cells 2017
Decreasing cell viability in tumoral and non tumoral breast cells throught the association of flavonoids 2016
Effect of flavonoids? association over the cellular viability of tumoral and non tumoral breast cell lines 2016
Efeito da associação de flavonoides sobre a viabilidade de linhagens tumorais e não tumoral de mama 2016
Tratamento com resveratrol altera a viabilidade e modifica os níveis de flotilina-2 em linhagem celular de câncer de mama 2016
Efeito do resveratrol na morte celular e sobre a proteína flotilina-2 associada aos microdomínios lipídicos de membrana, em células de câncer de mama 2016
Estudo da ação do resveratrol na morte celular e sua possível relação com os microdomínios lipídicos de membrana, em células de câncer de mama 2016
Citotoxicidade e composição lipídica de células de câncer de mama: ação do resveratrol 2016
Cytotoxicity and lipid composition in breast cancer cells: action of resveratrol 2016
Efeito da cocção de abóbora (Curcubita Moschata) com e sem casca sobre compostos fenólicos, capacidade antioxidante, fibras e áxido oxálico 2016
Efeito do processamento térmico e da digestão simulada in vitro sobre os compostos bioativos de um risoto de especiarias 2016
Suco misto elaborado com diferentes tipos de mel: análise dos teores de compostos fenólicos, capacidade antioxidante, cor e teor de sólidos solúveis 2016
ADIÇÃO DA FARINHA DE JABUTICABA EM PÃES INTEGRAIS: AVALIAÇÃO DA COMPOSIÇÃO CENTESIMAL E DE COMPOSTOS BIOATIVOS 2016
ADIÇÃO DA FARINHA DE JABUTICABA EM PÃES INTEGRAIS: AVALIAÇÃO DA COMPOSIÇÃO CENTESIMAL E DE COMPOSTOS BIOATIVOS AO LONGO DO ARMAZENAMENTO 2016
ANTICANCER ACTION OF PIPERINE AND ITS ASSOCIATION WITH CHEMOTHERAPY DRUG MELPHALAN IN HUMAN BREAST CANCER CELLS 2016
AÇÃO ANTICÂNCER DA CURCUMINA E PIPERINA E SUAS ASSOCIAÇÕES COM QUIMIOTERÁPICO MELFALAN EM LINHAGEM TUMORAL DE MAMA 2016
Efeito Sinérgico da Piperina e Crisina sobre Linhagens Celulares de Leucemia 2016
Células de Leucemia Resistentes a Drogas: Efeito da Piperina na Sensibilidade Colateral e na Resistência ao Quimioterápico Vincrisitina 2016
Chrysin (propolis) potentiates cytotoxic effect of piperine (black pepper) in leukemia cells with MDR phenotype 2016
Citotoxicidade Seletiva da Piperina sobre Linhagens Celulares de Leucemia Resistentes a Quimioterápicos 2016
Crisina potencializa ação citotóxica da piperina em células de leucemia com fenótipo MDR 2016
Ellagic acid cytotoxic effect of leukemia cells with the MDR phenotype 2016
Antioxidant activity and concentration of bioactive compounds in organic and conventional orange juice. 2015
Effect of different cooking methods on the polyphenols concentration and antioxidant capacity of select vegetables 2015
Phenolic compounds and antioxidant activity in red wine and whole grape juice 2015
Effect of thermal processing on bioactive compound of a spiced risotto. 2015
Efeitos da digestão in vitro sobre compostos bioativos de especiarias 2015
Efeitos sinérgicos de compostos bioativos de especiarias e do quimioterápico Melfalan em cultura de células de câncer de mama MDA-MB-231 2015
Conteúdo proteico, análise de fenólicos e capacidade antioxidante de uma preparação vegetariana funcional oferecida no restaurante universitário da UFRJ 2015
Estudo da Ação Citotóxica e Pró-Oxidante do Resveratrol e do seu Efeito no Perfil Lipídico de Células de Câncer de Mama 2015
Envolvimento da P-gp na Sensibilidade Colateral induzida pela Piperina em Linhagens Celulares de Leucemia 2015
Compostos bioativos de alimentos, piperina e crisina, apresentam citotoxicidade seletiva sobre linhagem de leucemia com fenótipo MDR, mas possuem mecanismos de ação distintos 2015
Alterações no ciclo celular e indução de apoptose em células de câncer de mama tratadas com resveratrol e melfalan. 2012
Cellular insights into the role of resveratrol on p53 modulation 2011
EFEITOS ANTITUMORAL DO RESVERATROL, EM COMBINAÇÃO OU NÃO COM MELFALAN , NAS CÉLULAS MCF-7 2010
Modulação da Proteína Supressora Tumoral p53 por Resveratrol: Aspectos Celulares e Estruturais.In 2010
Resveratrol e seus efeitos Contra Células Mamárias Cancerígenas .In 2010
Modulação da Proteína Supressora Tumoral p53 e Indução de Apoptose por Resveratrol em Modêlo de Cãncer de Mama In. 2010
Papel do Resveratrol no Câncer de Mama: Um Estudo Experimental. 2010
Aspecto Celulares e Estruturais da Modulação da Proteína p53 por Resveratrol 2010
Resveratrol acentua o Efeito Antitumoral do Melfalan em Células de Câncer de Mama MCF-7 2010
Aspectos Celulares e Estruturais deModulação da Proteína p53 por Resveratrol 2010
Cellular and Structural Aspects of p53 Modulation by Resveratrol 2010
Antioxidant Compounds in Green Tea and its Anticarcinogenic Potential on MCF-7 cells 2010
Cellular and Structural Insights into the Role of Resveratrol on p53 Modulation. 2010
Protein Profile and Antifungal Action in Different Germinated Yellow Soybean [Glycine max (L.)]Cultivars. 2010
Análise do Proteoma e da Atividade Antimicrobiana de Soja Amarela [GLYCINE MAX (L.)]. 2010
Polifenóis, carotenóides e capacidade antioxidante em polpas de goiaba (Psidium guajava L.) 2010
Phenolic compounds, carotenoids and antioxidant capacity. 2010
Fitoquímicos e capacidade antioxidante em popas de goiaba vermelha (Psidium guajava L.) 2010
Resveratrol induce reactive oxygen species production and apoptosis in breast cancer cells. 2010
resveratrol decreases CK2 activity and induces reative oxygen species production in breast cancer 2010
The effect of resveratrol on MCF-7 human breast cancer cells 2010
Aspectos Celulares da Modulação da Proteína Supressora Tumoral p53 por Resveratrol 2010
Resveratrol alter viability, cell cycle and protein phosphorylation profile of MCF-7 cells. 2009
Modulação da Proteína Supressora Tumoral p53 e Indução da Apoptose por Resveratrol em Modêlo de Câncer de Mama 2009
Capacidade respiratória de sementes de ervilha germinadas submetidas ou não a radiação ionizante. 2009
Resveratrol altera viabilidade, ciclo celular e o perfil de fosforilação protéica em células de câncer de mama MCF-7. 2009
Avaliação da atividade antimicrobiana do extrato bruto de soja amarela germinada (Glycine max). 2009
Modulation of p53 tumor supressor protein and induction of apoptosis by resveratrol in breast cancer cells. 2009
Composição centesimal e conteúdo de polifenóis de quatro cultvares de soj antes e após a cocção. 2009
Cellular and Structural Modulation of p53 Tumor Supressor Protein by Resveratrol 2009
Resveratrol Alters Viability, Cell Cycle and Phosphorylation Profile of Mammary Cancer Cells 2009
Cellular and Structural Modulation of p53 Tumor Supressor Protein by Resveratrol. 2009
Mecanismos Moleculares Envolvidos no Efeito Antitumoral do Resveratrol sobre Células MCF-7. In 2009
Modulação da Proteína Supressora Tumoral p53 e Indução de Apoptose por Resveratrol em Células de Câncer de Mama. 2009
Resveratrol Altera Viabilidade, Ciclo Celular e o Perfil de Fosforilação Protéica em Células de Câncer de Mama MCF-7. 2009
Modulação da Proteína Supressora Tumoral p53 e Indução de Apoptose por Resveratrol em Modelo de Câncer de Mama 2009
Modulation of p53 Tumor Supressor Protein and Induction of Apoptosis by Resveratrol in Breast Cance Cells. In: VII Iberoamerican Congress of Biophysics 2009
Resveratrol Alters Viability, Cell Cycle and Protein Phosphorylation Profile of MCF-7 Cells. 2009
Resveratrol Modulates p53 Tumor Supressor Protein and Induces Apoptosis in Breast Cancer Cells 2009
Resveratrol Alters Viability, Cell Cycle and Protein Phosphorylation Profile of MCF-7 Cells. 2009
Antioxidant Compounds in Green Teas and Its Anticarcinogenic Potential on MCF-7 Cells. 2009
Resveratrol Alters Viability, Cell Cycle and Phosphorylation Profile of Mammary Cancer Cells 2009
Effects of Ionizing Radiation of Respiratory Capacity of Pea 2009
Avaliação da composição centesimal, proteoma e atividade antifúngica de diferentes cultivares de soja amarela [Glycine max (L.)]. 2009
Avaliação da Atividade Antimicrobiana do Extrato Bruto da Soja Amarela Germinada (Glycine max) 2009
Phytochemicals and antioxidant capacity in guava (Psidium guajava L.) pulps submitted or not to heat treatment. 2009
Compostos bioativos e capacidade antioxidante de frutas tropicais. 2009
Guava Fruit: bioactive compounds and antioxidant capacities 2009
Antitumor Efects of Resveratrol on MCF-7 Cells occur through Casein Kinase II Activity Inhibition 2009
Antitumor effects of resveratrol on breast cancer cells occur through casein kinase 2 inhibitions 2009
Antioxidant compounds in green teas and its anticarcinogenic potential on MCF-7 cell 2009
Antifungal activity of crude extract of germinated yellow soybean (Glycine max) 2009
POLYPHENOL AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF ORGANICALLY AND CONVENCIONALLY GROWN VEGETABLES AFTER DOMESTIC COOKING 2008
COMPARATIVE ANALYSIS OF ANTIOXIDANT CAPACITY BY DPPH OF FRUIT EXTRACTS, GALLIC AND ASCORBIC ACID UNDER FREEZING 2008
IONIZING RADIATION AFFECTS H2O2 GENERATION AND ANTIOXIDANT CAPACITY DURING GERMINATION OF PEAS (Pisum sativum). 2008
CAPACIDADE ANTIOXIDANTE, CONTEÚDO DE POLIFENÓIS E ÁCIDO ASCÓRBICO DE EXTRATOS DE MAÇÃ (AMLUS DOMESTICA) E LARANJA (CITRUS AURANTIUM L.) SOB DIFERENTES FORMAS DE CONGELAMENTO. 2008
POLIFENÓIS E CAPACIDADE ANTIOXIDANTE DE FRUTAS ORGÂNICAS E CONVENCIONAIS. 2008
PERFIL OXIDATIVO DE SEMENTES DE ERVILHA (PISUM SATIVUM CV. MIKADO) GERMINADAS E IRRADIADAS. 2008
POLIFENÓIS, ÁCIDO ASCÓRBICO E ATIVIDADE ANTIOXIDANTE DE CAJU IN NATURA ARMAZENADO EM DIFERENTES CONDIÇÕES. 2008
TEOR DE POLIFENÓIS SOLÚVEIS E HIDROLISÁVEIS, ANTOCIANINAS E CAPACIDADE ANTIOXIDANTE DAS SOJAS AMARELA E PRETA, SUBMETIDAS OU NÃO À COCÇÃO. 2008
COMPOSIÇÃO ORGANO-MINERAL DE FARINHAS DE PUPUNHA (BACTRIS GASIPAES, KUNTH) DE TRÊS ESPÉCIES MAIS CONSUMIDAS NA REGIÃO AMAZÔNICA. 2008
THE EFFECT OF RESVERATROL ON MCF-7 HUMAN BREAST CANCER CELLS 2008
EFFECTS OF IONIZING RADIATION ON TYROSINE PHOSPHATASE ACTIVITY AND LIPID PEROXIDATION IN PEAS (PISUM SATIVUM) 2007
THE ROLE OF NITRIC OXIDE AND TYROSINE PHOSPHATASE DURING MAIZE (ZEA MAYS) SEED GERMINATION UNDER SALINE STRESS 2007
EFFECTS OF NITRIC OXIDE IN EMBRYOS OF MAIZE (ZEA MAYS L.) SEEDS UNDER SALT STRESS 2007
EFFECTS OF RETINOIDS AND JUVENOIDS ON RHODNIUS PROLIXUS: POSSIBLE INVOLVEMENT OF THE ULTRASPIRACLE GENE PRODUCT 2007
EFFECTS OF CHEMICAL AND PHYSICAL AGENTS ON FUNTIONALITY AND STRUCTURAL STABILITY OF PHOSPHORYLATED VICILIN 2007
INDUCTION OF POLYPHENOL OXIDASE ACTIVITY OF CASHEW APPLE (ANACARDIUM OCCIDENTALE, L.) BY WOUDING 2007
PHYTOCHEMICALS AND ANTIOXIDANT CAPACITY IN ORGANIC AND CONVENTIONAL VEGETABLES 2007
BIOACTIVE COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY IN GUAVA (PSIDIUM GUAJAVA L.) PULPS 2007
Análise de macronutrientes, polifenóis e atividade antioxidante de sojas orgânica e convencional 2007
Efeito da injúria sobre os teores de ácido ascórbico e compostos fenólicos e sobre a capacidade antioxidante de cajus estocados em diferentes condições 2007
Propriedades funcionais da vicilina de ervilha (Pisum sativum) exposta a agentes químicos e físicos 2006
Base de dados de alimentos funcionais 2006
Efeitos da irradiação no conteúdo total de proteína, fosfato e atividade da tirosina fosfatase em sementes de ervilha (Pisum sativum) 2006
Efeito dp pH, duodecil sulfato de sódio (SDS) e concentração de substrato sobre a atividade da Polifenoloxidase em caju (Anacardium occidentale, L.) 2006
Efeito da adição de sulfito de sódio na atividade da tirosina fosfatase durante a germinaçãop de sementes de milho (Zea mays) 2006
Modulation of Functional Properties and Structural Stability of the Pea (Pisum sativum) Vicilin by Chemical Phosphorylation 2006
Characterization of Polyphenoloxidase from cashew apple (Anacradium ocidentale, L.) 2006
Effects of ionizing radiation during germination of peas (Pisum sativum) 2006
The Effects of Sodium and potassium Acetate during germination and in tyhe tyrosine phosphatase activity in maize (Zea mays) 2006
Cloning of the functional domains of the ultraspiracle (USP) gene in the blood sucking bug Rhodnius prolixus 2006
Effects of retinoids and terpenoids in the blood sucking insect Rhodnius prolixus 2006
Database of functional foods and their chemical 2006
Atividade da polifenoloxidase em caju (Anacardium ocidentale, L.) 2006
Polyphenol and lycopene contents in vegetables and fruits grown in organic and conventional agricultures 2006
Utilização de sais de sódio durante a embebição de sementes de milho (Zea mays) e sua relação com a atividade da tirosina fosfatase na germinação 2006
Distribuição de polifenóis em frutas e hortaliças orgânicas e convencionais 2006
The effect of salt stress on plasma membrane H-ATPase from corn roots (Zea mays) 2005
Óxido nítrico estimula crescimento de sementes de milho (Zea mays) na presença de alta salinidade 2005
The effects of sodium and potassium salts in germination and in the activity of tyrosine phosphatase in maize (Zea mays) seeds 2005
Efeito dos sais de sódio e potássio na germinação e na atividade da tirosina fosfatase em sementes de milho 2005
IMPLICAÇÕES DOS SAIS DE SÓDIO E POTÁSSIO NA ATIVIDADE DA TIROSINA FOSFATASE NO PERFIL DE CRESCIMENTO DAS SEMENTES DE MILHO (Zea mays) 2005
EFEITO DA FOSFORILAÇÃO QUÍMICA SOBRE AS PROPRIEDADES FUNCIONAIS E ESTRUTURAL DA VICILINA DE ERVILHA (Pisum sativum) 2005
Effects of retinoids in insect Rhodnius prolixus: possible involvement of ultraspiracle (USP) gene product. 2005
Nitric oxide stimulates Zea mays seeds germination in the presence of high salinity. 2004
Óxido nítrico estimula o crescimento de sementes de milho (Zea mays) na presença de alta salinidade 2004
Efeitos fisiológicos dos retinóides no inseto hematófago Rhodnius prolixus 2004
A comparative study using ascorbic acid analysis by titulometric and chromatograficc methods 2004
Estudo comparativo do padrão de AA analisado por método titulométrico e cromatográfico 2004
Ingestão de etanol durante a lactação sobre a composição de macro e micronutrientes do leite materno e desenvolvimento dos filhotes 2004
Retinoids metabolism in the blood suckling arthropods Rhodnius prolixus and Boophilus microplus 2003
Identification of tyrosine phosphatase targets in developing eggs of Boophilus microplus 2003
Improvement of the functionalities of pea (Pisum sativum) seeds vicilin through chemical phosphorylation 2003
The effects of saline stress in tyrosine phosphatase from embryos of Zea mays seeds 2003
The role of tyrosine phosphatase in germination of maize (Zea mays) seeds 2003
Ascorbic acid content in different types of commmercially avaliable orange juices 2003
Ethanol intake during lactation in rats: effects of phosphorylation on protein milk composition 2003
Teor de ácido ascórbico em sucos de laranja industrializados 2003
Tyrosine phosphatase in developing eggs of Boophilus microplus 2002
Further analysis of tyrosine phosphatase from embryos of maize (Zea mays) seeds 2002
Avaliação dos procedimentos de recepção, armazenamento e pré-preparo de carnes em uma UAN 2002
Teor de vitamina C em suco de cultivares de laranja (Citrus sinensis) e em diferentes sucos industrializados 2002
Comparative analysis of ascorbic acid in orange juice by titulometric and chromatographic method (HPLC) 2002
Further analysis of tyrosine phosphatase from the eggs of the hard tick Boophilus microoplus 2001
The role of casein kinase II during oocyte growth in Rhodnius prolixus 2001
Biochemical Analysis of embryo during pea seeds germination 2001
Partial purification of an acid phosphatase from the embryo of maize (Zea mays) seeds 2001
Oocyte fertilization and acid hydrolases activation trigger Vitellin dephosphorylation and degradation during Rhodnius prolixus embryogenesis 2001
Acid phosphatase activity during pea (Pisum sativum) seeds germination 2000
Acid phosphatase activity during germination of maize (Zea mays) seeds 2000
Partial Purification and Characterization of an acid phosphatase from the eggs of the hard tick Boophilus microplus 2000
Acid phosphatase and Cathepsin D-like proteinase activities during embryogenesis of Rhodnius prolixus 1999
Atividade de fosfatase ácida durante a germinação de sementes de ervilha (Pisum sativum) 1999
Atividade de fosfatase ácida durante a germinação de sementes de milho (Zea mays) 1999
Atividade de fosfatase ácida durante a germinação de semnetes de ervilha (Pisum sativum, cultivar MIKADO) 1999
Atividade de fosfatase ácuida durante a germinação de sementes de milho (Zea mays) 1999
Identification of acid hydrolases activities during embryogenesis of Rhodnius prolixus (hemiptera, Reduviidae) 1998
Protein phosphorylation by casein kinase II during embryogenesis of Rhodnius prolixus 1997
A highly phosphorylated low molecular weight protein from the oocytes and hemolymph of Rhodnius prolixus: Isolation and partial characterization 1996
Vitellin phosphorylation in fertilized and non-fertilized eggs of Rhodnius prolixus. 1995
A novel low molecular weight phosphoprotein from the oocytes and eggs of Rhodnius prolixus 1995
fracionamento da hemolinfa de Rhodnius prolixus por cromatografia de Afinidade (IMAC IDA-Fe) 1994
Purification and partial characterization of a low molecular weight protein from the egg of a hard tick Boophilus microplus 1994
Casein kinase II - from Rhodnius prolixus oocytes - Partial purification and characterization. 1994
Fractionation of Rhodnius prolixus hemolymph by Immobilized Metal Ion Affinity Chromatrography. 1993
Phosphorylation of proteins during embryogenesis of Rhodnius prolixus. 1992
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